Publicacions

« Ves enrere

Sorolla. Orígenes

Sorolla. Orígenes

Sorolla. Orígens

Edició a càrrec de: Luis Alberto Pérez Velarde

 

Sorolla. Orígens explora el camí que va conduir al jove Joaquim Sorolla (1863-1923) a convertir-se en l'artista de major èxit nacional i internacional de l'Espanya d'entre els segles XIX i XX. L'exposició i el catàleg donen llum sobre els inicis de la carrera del jove pintor, etapa desconeguda per al gran públic, amb obres en la seua majoria inèdites. El lector cobejós coneixerà el caràcter del jove valencià, aprenent de pintor i treballador infatigable, per mitjà d'un nodrit conjunt d'obres datades entre 1878 i 1884, des dels 15 als 21 anys d'edat.

Aquestes pintures presenten al Sorolla estudiant que fa els seus primers passos en el context artístic: des del seu ingrés a les Escoles d'Artesans fins que guanya la pensió que la Diputació de València li concedeix per a estudiar a Roma. Aquesta exposició acaba on s'inicia la carrera més coneguda del pintor, d'ací la seua novetat.

Els assajos del catàleg aprofundeixen en el coneixement de la primera etapa del pintor. Javier Barón, Cap de Conservació de Pintura del Segle XIX del Museu Nacional del Prado, estudia la suggestió de l'art del passat en Sorolla. Francisco Javier Pérez Rojas, catedràtic d'Història de l'Art a la Universitat de València, desentranya la relació i influències pictòriques que va rebre Sorolla del seu «mestre» Ignasi Pinazo. I Luis Alberto Pérez Velarde, conservador del Museu Sorolla i comissari de l'exposició, es deté en la biografia artística i primera producció de l'artífex valencià, és a dir, en «Sorolla abans de Sorolla».

 

Textos: Pablo González Tornel, Luis Alberto Pérez Velarde, Javier Barón, Francisco Javier Pérez Rojas

Any: 2023

Edició: Bilingüe (valencià i castellà)

Enquadernació: Rústica

Dimensions: 24 x 30 cm

Pàgines: 303

ISBN: 978-84-126444-7-0

 

A la venda a LLIG Llibreria de la Generalitat