Publicacions

« Ves enrere

DE LA FOSCOR A LA LLUM. Cinc segles d’art

DE LA FOSCOR A LA LLUM. Cinc segles d’art

De la foscor a la llum. Cinc segles d'art

Edició a càrrec de: Pablo González Tornel

 

L'exposició De la foscor a la llum. Cinc segles d'art proposa un viatge complet de cinc segles d'història a través de les obres d'art de la col·lecció de la família Lladró, adquirida a l'octubre de 2022 per la Generalitat Valenciana. Es tracta d'una exposició antològica que exhibeix per primera vegada la totalitat de la col·lecció des del seu pas a mans públiques i la posa, de manera unitària, a la disposició de tota la ciutadania abans de la seua integració en la col·lecció del Museu de Belles Arts de València.

L'adquisició de la col·lecció de la família Lladró és la major aposta realitzada mai pel govern autonòmic per augmentar el patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana. Aquesta col·lecció està formada per setanta-cinc obres d'art que abasten des del segle XV fins a les primeres dècades del segle XX, totes elles de gran qualitat i amb noms d'artistes molt rellevants per a la història de l'art valencià com Joan Reixach, Joan de Joanes, Joan Ribalta, Josep de Ribera, Jeroni Jacint Espinosa, Marià Salvador Maella, Vicent López, Josep Benlliure, Ignasi Pinazo i Joaquim Sorolla, però també amb uns altres de gran reconeixement en l'art europeu, en particular de la conca mediterrània, com Alonso Berruguete, el Greco, Francisco Zurbarán, Juan Valdés Leal, Claudio Coello o Margherita Caffi.

 

Textos: Pablo González Tornel, Matilde Miquel Juan, Inmaculada Rodríguez Moya, Pilar Tébar Martínez, Francisco Javier Pérez Rojas, Gloria Martínez Leiva

Any: 2023

Edició: Trilingüe (valencià, castellà i anglés)

Enquadernació: Rústica

Dimensions: 24 x 30 cm

Pàgines: 509

ISBN: 978-84-126444-8-7

 

A la venda a LLIG Llibreria de la Generalitat