Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Vicent March Marco. El somni de Roma

Vicent March Marco. El somni de Roma

03.03.2021 a 13.06.2021
Casa Museu Benlliure, València

Aquesta exposició monogràfica dedicada al pintor Vicent March (València, 1859 - Benigànim, 1927) pretén traure a la llum i recuperar d'un cert oblit la seua figura i obra perquè March va ser un membre destacat de l'àmplia generació d'artistes valencians que es van formar i van establir a Roma en les últimes dècades del segle XIX, i la seua rellevància es va anar diluint amb l'arribada dels nous i revolucionaris llenguatges artístics del segle XX.

Composta per més de cinquanta quadres procedents quasi íntegrament de col·leccionistes privats de l'àmbit nacional, l'exposició permet fer un recorregut per totes les etapes creatives de l'artista i descobrir els seus dots com a retratista, pintor de gènere i de costums populars, sense oblidar les seues atractives obres de temes orientals o els paisatges de les seues estimades poblacions de Subiaco (a Roma) i Benigànim.

El Museu de Belles Arts de València col·labora amb el préstec temporal de tres pintures de Vicent March: Escena costumista. Paisatge dels voltants de Roma (Inv. 1335), oli sobre fusta; Cap d'ancià (Inv. 2386), oli sobre tela; i El general (Inv. 2488), oli sobre fusta, les tres procedents de la col·lecció de l'Acadèmia de Sant Carles.