Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Temps moderns

Temps moderns

12.12.2023 - 17.03.2024
Museu Nacional d'Escultura, Valladolid

Els anys al voltant del 1500 són un temps únic en la història de l'art, un període d'especial ebullició per a la cultura occidental en el qual assistim al naixement i configuració dels Estats moderns que van donar origen al nostre món actual.

En este context, l'expansió demogràfica, econòmica i territorial experimentada pels regnes hispànics en el pas del segle XV al XVI tindrà el seu reflex inevitable en l'art, que va ser considerat per reis, nobles i eclesiàstics com un eficaç instrument de propaganda. Flandes i Itàlia es convertiran així en els principals focus artístics del moment, llocs dels quals aprendre i en els quals fixar-se, establint-se una sèrie de fructífers viatges d'anada i tornada amb eixos territoris entre obres, artistes i models iconogràfics que demostren que l'art no entenia de fronteres ni rivalitats.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec un dibuix d'Alonso Berruguete, Profeta Daniel (Inv. 2453), realitzat cap a 1512-1517 segons el model de Miquel Àngel per als frescos de la volta de la Capella Sixtina.