Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Sorolla i el renaixement de la pintura valenciana

Sorolla i el renaixement de la pintura valenciana

18.07.2024 - 20.10.2024
Museu del Realisme Espanyol Contemporani (MUREC), Almeria

Esta exposició planteja un diàleg entre diverses generacions d'artistes valencians, atenent especialment el procés de formació, desenvolupament i projecció de la pintura valenciana d'eixe moment, capitanejat per Sorolla.

La mostra presenta un total de 86 obres, 43 firmades per Sorolla i altres 43 executades per pintors valencians vinculats al seu cercle més pròxim. A través d'esta iniciativa, el visitant pot aproximar-se a la formació del costumisme i el modernisme valencià, aconseguint així apreciar tot el color, l'atmosfera i la llum mediterrània que caracteritza el llegat artístic del nostre universal pintor.

Que el Museu del Realisme Espanyol Contemporani d'Almeria dedique la seua primera mostra temporal a una exposició que repassa, en el seu conjunt, la producció de Sorolla i els seus coetanis, constituïx un just homenatge a una sèrie d'artistes que, en gran manera, fonamenten la tradició moderna del realisme espanyol.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de les següents obres de la seua col·lecció: Nu (Inv. 1352), de Joaquín Agrasot; L'església de Guadassuar (Inv. 1355), de Teodoro Andreu Sentamans; Idil·li a Holanda (Inv. 524/2005), de Manuel Benedito Vives; La costurera (Inv. 93/2021), d'Antonio Cortina Farinós; Paisatge amb casa. Horta valenciana (Inv. 6/2002), d'Enrique Cuñat Garibó; Santa Clara (Inv. 54), de Francisco Domingo Marqués; Paisatge de Torrent, l'ermita (Inv. 839) i Horta d'Alboraia (Inv. 1632), d'Antonio Esteve Senís; Ribes del Manzanares. Arbres desapareguts (Inv. 841), de Rafael María Forns; El tritó (Inv. 1156), de Constantino Gómez Salvador; Barca a la platja (Inv. 2199), de Tomás Murillo Ramos; Porrat de Sant Antoni (Inv. 18/2001) de Julio Peris Brell; Escena de platja (Inv. 714) i Figures valencianes en alqueria. Festejant (Inv. 1107), d'Ignacio Pinazo Camarlench; La llacuna (Inv. 93/2023), de Cecilio Pla Gallardo; Retrat d'Elvira Sala Francés (Inv. 51), d'Emilio Sala Francés; i Acadèmia del natural (Inv. 898), de Joaquín Sorolla.