Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Sorolla. Turment i devoció

Sorolla. Turment i devoció

12.07.2021 a 09.01.2022
Museu Sorolla, Madrid

Encara que no estem habituats a pensar en Sorolla com un pintor de temàtica religiosa sí que va ser un gènere que va cultivar, especialment durant els primers anys de la seua carrera, i en el qual va demostrar el seu jove i prometedor talent. En aquests primers anys que Sorolla passa encara estudiant a Roma, reflexiu a Assís i finalment assentat a Madrid, la pintura de devoció l'acompanya. Són obres que tenen bon acolliment en el mercat. Unes vegades es realitzen motivades per encàrrecs de mecenes i protectors, altres, principalment els quadres de costumisme religiós, busquen en l'anècdota l'excusa per a representar escenes costumistes, quotidianes, amb les quals obté els seus primers èxits en exposicions nacionals i internacionals.

En la seua major part inèdites per al gran públic, les 46 obres que s'exposen en Sorolla. Turment i devoció, 30 d'elles cedides en préstec per institucions públiques, col·leccions particulars i entitats eclesiàstiques de molt difícil accés, ens ofereixen una completa representació del tema religiós en la pintura del pintor valencià.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de dues de les obres de Sorolla de la seua col·lecció: La Mare de Déu (Inv. 896), oli sobre tela realitzada cap a 1885-1887 i dedicada a la seua futura sogra, Clotilde del Castillo, i un Frare (Inv. 4224), oli sobre tela realitzada a l'aire lliure en 1893 en el qual Sorolla es mostra sensible als estralls del temps.