Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Sorolla. Femení plural

Sorolla. Femení plural

03.02.2021 a 30.05.2021
Fundació Bancaixa, València

L'exposició Sorolla. Femení plural ofereix una lectura de la presència de la dona en l'obra del pintor, així com en la societat de finals del segle XIX i principis del XX. Deixant de costat les representacions de la família que no participen d'aquesta mostra, la presència femenina és abundant i variada, centrada en dones de tota condició social.

L'obra de Sorolla recull molts dels estereotips femenins propis del seu temps: àngels de la llar, dones caigudes, senzilles i treballadores dones del poble, elegants burgeses i ‘modernes'; però rares vegades són solament ‘tipus': són persones individuals, de carn i os, i consegüentment Sorolla les tracta sempre amb respecte.

La mostra, comissariada per Consuelo Lucca de Tena i Lorena Delgado Bellón, està integrada per més de mig centenar d'obres del Museu Sorolla, Fundació Museu Sorolla, Fundació Bancaixa, Museu del Prado, Diputació de València, Col·lecció Abelló, Col·lecció BBVA i Universitat Complutense de Madrid, entre altres col·leccions públiques i privades.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dos de les seues obres del mestre valencià: Bacant en repòs (Inv. 908), oli sobre tela realitzat per Joaquín Sorolla en 1887, i el Retrat de Lucrecia Arana, realitzat en 1919-1920 (Inv. 890).