Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

Sorolla en negre

Sorolla en negre

04.05.2023 - 10.09.2023
Fundació Bancaixa, València

L'exposició Sorolla en negre mostra per primera vegada a València una nova lectura de l'obra de Sorolla centrada en la importància del color negre en la paleta de l'artista valencià, reconegut per la seua plasmació pictòrica de la llum i el color. L'ús del negre en Sorolla arranca de la tradició pictòrica espanyola —del seu coneixement de Velázquez, el Greco o Goya— per a convertir-se en un element d'expressivitat, suggerir estats poètics i anímics, i reinterpretar-se com un color que tradueix la modernitat del seu temps i la seua sòbria elegància.

La mostra reuneix un centenar d'obres de Sorolla, entre llenços, datats entre 1887 i 1920, i altres materials artístics i documentals com a fotografies, notes de color, un àlbum d'estampes japoneses i una paleta del pintor, totes elles procedents d'un ampli elenc d'institucions públiques i privades com el Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla, Museu de Belles Arts de Bilbao, Museu de Segòvia, Museu de Màlaga, Fundació Sorigué, Fundació Banc Santander, Museu de Belles Arts de Múrcia, Museu de Belles Arts de València, Col·lecció BBVA, Museu de Saragossa, IVAM, Ministeri d'Afers Exteriors, Palau de Viana. Fundació Caja Sur Còrdova, Col·lecció CaixaBank i Galeria Ana Chiclana, a les quals se sumen obres procedents de la Fundació Bancaixa i d'una vintena de col·leccions particulars.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de l'obra Els iaios dels meus fills (Inv. 893), pintura realitzada per Sorolla en 1905 en la qual retrata als seus sogres, el fotògraf Antonio García Peris i la seua dona, Clotilde del Castillo.