Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

Sobre l'Alhambra en l'art modern

Sobre l'Alhambra en l'art modern

11.03.2022 - 15.05.2022
Capella del Palau de Carles V, Granada

Organitzada per la Junta d'Andalusia, aquesta exposició en el Palau de Carles V de l'Alhambra reuneix més d'un centenar d'obres que reflecteixen la seducció exercida en nombrosos artistes pel gran conjunt monumental i paisatgístic granadí des de 1870, any de la declaració de l'Alhambra com a Monument Nacional, fins més d'un segle després, a través de dibuixos, llibres, gravats, fotografies, manuscrits literaris i musicals, partitures, cartells, pel·lícules, maquetes d'arquitectura i, principalment, pintures.

Sota aquest paraigua temàtic de l'Alhambra i la seua influència en l'art modern, s'han recollit obres procedents de prestigioses institucions i col·leccions privades d'Espanya, Anglaterra, França, Suècia, els Estats Units o l'Uruguai, amb noms d'artistes tan reconeguts com, entre altres, Marià Fortuny, Antoni Muñoz Degraín, Anders Zorn, Santiago Rusiñol, Joaquim Sorolla, Darío de Regoyos, José María Rodríguez-Acosta, José María López Mezquita, Maurice Denis, José Ortiz Echagüe, Manuel Ángeles Ortiz, José Guerrero, Manuel Rivera, Antoni Tàpies o Soledad Sevilla.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec la pintura de la seua col·lecció Vista de l'Albaicín (Inv. 2216), oli sobre tela realitzat en 1906 pel pintor granadí José María López Mezquita.