Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Real(ismes). Noves figuracions en l'art espanyol entre 1918 i 1936

Real(ismes). Noves figuracions en l'art espanyol entre 1918 i 1936

05.04.2022 - 04.09.2022
Museu Carmen Thyssen, Màlaga

A través de més de huitanta obres, entre pintures, escultures, dibuixos, gravats i fotografies, de mig centenar d'artistes, com Salvador Dalí, Ángeles Santos, Joan Miró, Pablo Picasso, Maruja Mallo o Pablo Gargallo, aquesta exposició planteja un ampli recorregut per les nombroses i diverses propostes artístiques de signe realista i figuratiu que es desenvolupen en el panorama de la primera avantguarda espanyola en els anys vint i trenta, en paral·lel al que en el context europeu s'ha anomenat el «retorn a l'ordre», coincident amb el període d'entreguerres.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de l'obra Mare terra (Inv. 1883), oli sobre tela realitzat en 1936 per Horacio Ferrer de Morgado, abans de l'esclat de la guerra, amb destinació a l'Exposició Nacional de Belles Arts d'eixe any.