Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Pinazo: identitats

Pinazo: identitats

(Foto: © Miguel Lorenzo/IVAM)

 

25.04.2024 - 16.02.2025
Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), València

Esta exposició planteja una nova lectura de l'obra d'Ignacio Pinazo Camarlench com a artista que, conscient i sistemàticament, va dedicar una bona part de les seues reflexions, del seu procés de treball i de la seua obra a la representació de les persones en la seua dimensió individual, col·lectiva i genealògica, com a emissores, receptores i intèrprets d'identitats.

Arriscat, heterodox i singular, Pinazo va ser admirat pels seus companys artistes, però no entés per la societat ni per la crítica, i és precisament eixe camí cap a la modernitat el que es pot veure en esta mostra amb més de tres-centes obres del mestre valencià, la majoria procedents de la pròpia col·lecció de l'IVAM, amb al voltant de 50 pintures i un centenar de dibuixos, que es completen per obres provinents de la Casa-Museu Pinazo, l'Acadèmia de Sant Carles de València i altres peces de col·leccions particulars valencianes.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de les següents obres de Pinazo de la seua col·lecció: Retrat de Teresa Martínez, esposa del pintor (Inv. 711), Retrat de Teresa Martínez, esposa del pintor (Inv. 713), Racó de jardí. Flors (Inv. 720), Ignacito assegut (Inv. 722), Marina. Malva-rosa (Inv. 725), Marina. Platja de València (Inv. 726), Emparrat. El banc de la meua casa (Godella) (Inv. 732), Retrat de Pepito, fill del pintor (Inv. 736), Mascletà. Disparada de coets fixos en terra (Inv. 737), Jardí. La parreta del meu estudi (Inv. 740), Natura morta. Flores i llibres (Inv. 752), Apunt: Diumenge de Rams (Inv. 1106), i Apunt: Una boda (Inv. 1108).