Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Pinazo en l'espai públic

Pinazo en l'espai públic

02.12.2021 - 05.06.2022
Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), València

Aquesta nova mostra sobre Ignacio Pinazo proposa un nou enfocament biopolític sobre una part de la seua obra: la formada pel conjunt de representacions d'estil i poètica menys academicistes, produïdes en la seua major part per i per al propi artista, tant en format de pintura com de dibuix.

La mostra fa una lectura actualitzada d'Ignacio Pinazo. D'aquesta manera, s'aborda el disciplinat exercici de l'artista per a registrar grups humans, a més de la producció d'abundants imatges sobre la vida col·lectiva en els espais públics.

La mostra inclou 357 obres que contenen pintures, dibuixos, fotografies, pel·lícules i documentació procedents de col·leccions públiques i privades.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec tres obres d'Ignacio Pinazo de la seua col·lecció: Diumenge de Rams (Inv. 1106), oli sobre fusta pintada cap a 1872; Paisatge de Godella. La creu del Molí (Inv. 742), oli sobre tela datada cap a 1900, i Mascletà. Disparà de coets fixos en terra (Inv. 737), oli sobre fusta de 1872.