Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Obres mestres de la Col·lecció Valdés

Obres mestres de la Col·lecció Valdés

07.10.2020 a 28.02.2021
Museu de Belles Arts de Bilbao

Aquesta exposició ret homenatge al col·leccionisme particular espanyol reconstruint una de les col·leccions particulars més importants de la segona meitat del passat segle, la de l'industrial bilbaí Félix Fernández-Valdés Izaguirre (1895-1976), que en el seu moment va reunir entorn de quatre-centes obres que, després de la mort del seu propietari, es van anar dispersant per a formar part d'altres col·leccions i institucions rellevants.

La mostra reuneix 79 obres que abasten una extensa cronologia, des del Gòtic fins al segle XX, que inclou a artistes de la talla d'El Greco, Josep de Ribera, Francisco de Zurbarán, Anton van Dyck, Juan de Valdés Leal, Francisco de Goya, Eduardo Rosales, Marià Fortuny, Darío de Regoyos, Joaquim Sorolla, Ignacio Zuloaga, Julio Romero de Torres, Vázquez Díaz, Robert Delaunay o Agustín Ibarrola, amb obres procedents dels hereus de Félix Fernández-Valdés, però també d'altres col·leccions privades o públiques com el Museu de Belles Arts de Bilbao, el Museu de Belles Arts d'Astúries, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu de Belles Arts de València o el Museu Nacional del Prado.
 
El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec la Gropa valenciana (Inv. 2069), obra de Joaquim Sorolla signada i datada en 1906.