Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Non finito. L'art de l'inacabat

Non finito. L'art de l'inacabat

07.04.2021 a 15.08.2021
CaixaForum, Palma

Produïda en col·laboració amb el Museu Nacional d'Escultura, l'exposició Non finito. L'art de l'inacabat aborda les nocions d'obra perfecta i d'obra inconclusa. En èpoques clàssiques, l'inacabament era interpretat com una «falta», però eixa distinció es va fer cada vegada més porosa i la modernitat va anar sentint-se cada vegada més atreta per aquesta condició fragmentària, per considerar-la més vivaç i autèntica, més emocionant, plena de suggeriments. Com un bufe d'aire fresc.

Aquesta exposició ens convida a emprendre una lectura «líquida», fluida i fluctuant de l'art, centrada en els processos, els moviments, les fractures, les existències menors, el que no es diu.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dues obres: Paisatge fluvial amb torre i embarcador (Inv. 2419), oli sobre fusta del pintor flamenc Jan van Goyen, i un aiguafort de Giovanni Battista Piranesi, Carcere XIV (Inv. 19894).