Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Marià Benlliure. Un art per descobrir

Marià Benlliure. Un art per descobrir

(Foto: Arxiu Fundació Marià Benlliure)

 

21.10.2022 - 05.02.2023
Casa Museu Benlliure, València

Amb aquesta exposició organitzada per l'Ajuntament de València es ret homenatge a l'escultor Marià Benlliure Gil (1862-1947) amb motiu del 160 aniversari del seu naixement i el 75 de la seua mort, amb una mirada cap a una part de la seua producció de format més domèstic. En paraules de la comissària de la mostra, Lucrecia Enseñat Benlliure, l'escultor valencià «va desenvolupar la seua sorprenent creativitat en la realització d'obres que, en molts casos, salten la barrera entre els diferents gèneres artístics, es valen de suports poc habituals o d'ús quotidià i utilitzen les més diverses tècniques i materials. Són, en la seua gran majoria, objectes preciosos de regal o pertanyents al seu entorn familiar i artístic, que abasten més de cinc dècades de la seua activitat creadora, des d'algunes de les primeres figures en fang modelades en 1880, fins a un xicotet esbós del bust del seu fraternal amic Joaquim Sorolla de 1935».

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de dues obres de Marià Benlliure de la seua col·lecció: El xiquet de la vespa (Inv. 1615), escultura en bronze realitzada en 1897, i un fris ceràmic amb una Processó de xiquets: Primavera i Tardor (Inv. 1610).