Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Manuela Ballester. Pintar enfront de tot

Manuela Ballester. Pintar enfront de tot

12.03.2024 - 01.09.2024
Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Sales Acadèmia i Estudi General), València

Dedicada a l'artista valenciana Manuela Ballester (València, 17 de novembre de 1908 - Berlín, 7 de novembre de 1994), just quan es complixen 30 anys de la seua mort, esta exposició reunix més de 380 obres i documents i dona a conéixer material inèdit de tres països en els quals va residir l'artista: Espanya, Mèxic i Alemanya.

La mostra contribuïx a comprendre l'abast i la importància de l'activitat artística de la pintora, al mateix temps que dona llum sobre obres inèdites i s'establix com la primera gran retrospectiva de l'artista que conjumina nombroses i heterogènies obres, pel seu format, llenguatge i tècnica, de la seua extensa producció, fora i dins d'Espanya. Des de València passant per l'exili mexicà i la República Democràtica Alemanya, va experimentar una vida entre pinzells, murals i lluites personals. L'exposició integra pintures -inclosos retrats, gènere pictòric en el qual l'artista va destacar-, il·lustracions en revistes i portades per a editorials, figurins de modes, cartells i projectes murals i publicitaris. Estes obres es posen en context amb fotografies, publicacions i documents d'arxiu que ajuden a conéixer la seua complexa trajectòria.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dos obres de l'artista: un Autoretrat (Inv. 1/2003), oli sobre fusta realitzat en 1950, i un retrat de Josep Renau (Inv. 2/2003), firmat per Manuela Ballester en 1965.