Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Les Sinsombrero

Les Sinsombrero

 

(Foto: IDC Studio)

 

19.10.2022 - 15.01.2023
Fernán Gómez Centro Cultural de la Villa, Madrid

Les Sinsombrero és una exposició que convida a conéixer i reivindicar les artistes i pensadores de la Generació del 27 que van gaudir en el seu temps d'èxit nacional i internacional. Elles també van ser part i testimoni dels esdeveniments sociopolítics del segle XX espanyol. Elles i la seua obra són una font testimonial importantíssima que ens permet conéixer de primera mà els avatars d'aquest temps, no sols des de la perspectiva artística i intel·lectual, sinó també des de la mirada femenina que poques vegades ha sigut posada en valor.

L'exposició és el resultat d'una intensa tasca d'investigació que ha aconseguit reunir una àmplia selecció d'obres, més de 400 peces, entre obres d'art, fotografies, documents i objectes originals pertanyents a Maruja Mallo, Margarita Manos, Marga Gil Roësset, Delhy Tejero, Rosario de Velasco, Ruth Velázquez, Norah Borges, Pitti Bartolozzi, Manuela Ballester, Marisa Roësset, Ángeles Santos, Rosario Suárez de Castiello, Victorina Durán, María Zambrano, Rosa Chacel, Concha Méndez, Ernestina de Champourcín, María Teresa León, Carmen Conde, entre altres.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec l'obra de Rosario de Velasco Belausteguigoitia La matança dels innocents (Inv. 4240), oli sobre tela realitzat en 1936.