Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

La Granada zírida del segle XI i l'univers berber

La Granada zírida del segle XI i l'univers berber

05.12.2019 a 21.04.2020
Palau de Carles V - L'Alhambra, Granada

Els zírides van ser una dinastia berber originària de la Cabília, una regió muntanyenca d'Algèria. Una branca dels zírides, encapçalada per Zawi ben Ziri, es va traslladar a al-Àndalus per a servir com a mercenaris a les ordres d'Almansor i, en 1013, fundaria la Taifa de Granada, un regne independent musulmà que va sorgir en al-Àndalus arran de la desintegració del Califat de Còrdova. L'origen de l'urbanisme de la Granada històrica està en aquesta etapa.

Aquesta exposició vol donar a conéixer el poble berber i la profunda influència que van exercir en la Península Ibèrica després de la seua arribada a al-Àndalus.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec una làpida de marbre amb caràcters cúfics (Inv. 1482), d'autor anònim del segle XI, amb l'epitafi d'Izz al-Dawla, tercer governant de la Taifa d'Alpont (València), regne sorgit de la desintegració del Califat cordovés, que va morir el 13 de raŷab del 447 (8 d'octubre de 1055).