Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

La Casa de la Ciutat i el Bon Govern

La Casa de la Ciutat i el Bon Govern

24.11.2022 - 29.01.2023
Sala Municipal d'Exposicions, València

Aquesta mostra fa un recorregut històric pels edificis que han albergat les institucions municipals a València des dels temps de Jaume I, quan en 1239 el rei cedeix un edifici en la plaça de l'Almoina que es convertiria en Casa de la Cort i que acollia també les reunions del Consell Municipal, fins a l'actual Casa Consistorial, edifici que hui alberga l'Ajuntament des que era la Casa de l'Ensenyament, mostrant les seues diferents etapes constructives, amb abundant documentació d'obra i plànols.

De manera paral·lela, i seguint com a fil conductor el pensament de Francesc Eiximenis, l'exposició aborda els principis del bon govern i la seua representació des del punt de vista arquitectònic.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec una làpida d'època romana (Inv. 1501) que es va reutilitzar en 1376 per a la reforma de la Casa de la Ciutat i en la qual es pot observar l'antiga inscripció romana i la posterior inscripció en valencià realitzada en el segle XIV.