Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat

Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat

Julio Romero de Torres. Bancaja. 2019

18.07.2019 a 08.12.2019
Centre Cultural Bancaixa, València

Primera mostra monogràfica que es realitza a València del pintor cordovés Julio Romero de Torres (1874-1930), una figura imprescindible en l'art espanyol de finals del segle XIX i principis del XX. L'exposició proposa un recorregut cronològic i conceptual per la trajectòria de l'artista amb 55 obres de gran format datades entre 1895 i 1929, un any abans de la seua mort, que procedeixen de més d'una vintena de col·leccions públiques i privades.

L'escàndol i la provocació van acompanyar a Romero de Torres en més d'una ocasió, com la polèmica suscitada amb el seu quadre Vividores de l'amor, que va ser retirat de l'Exposició Nacional de 1906 per immoral juntament amb l'obra Esperant, de Juan Hidalgo Linares; Nana, de José Bermejo; i El sàtir, del valencià Antonio Fillol, de col·lecció particular i depositada en el Museu de Belles arts de València. En la present exposició es mostren de nou enfrontades per primera vegada des de 1906 la pintura de Romero de Torres i la d'Antonio Fillol, dues peces de l'avantguarda del moment que denoten eixa força social.