Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Joaquín Sorolla. Pittore di luce

Joaquín Sorolla. Pittore di luce

25.02.2022 - 26.06.2022
Palazzo Reale, Milà (Itàlia)

Organitzada pel Comune di Milano Cultura, Palazzo Reale i CMS.Cultura, aquesta primera retrospectiva del mestre valencià a Itàlia s'emmarca dins dels actes de commemoració del primer centenari de la mort de Joaquim Sorolla (1863-1923), i rememora els llaços del pintor amb Itàlia, país al qual Sorolla va estar molt vinculat després de la seua etapa de pensionat a Roma, el seu retir a Assís o la seua participació assídua en la Biennal de Venècia.

L'exposició, que recorre l'evolució artística de Sorolla a través d'un total de 60 obres, està dividida en seccions temàtiques: la mirada sobre la realitat, retrats, obres a la vora de la mar, jardins i reflexos de llum, o els tipus i estudis clàssics lligats al seu èxit a Amèrica.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de dues obres de Joaquim Sorolla de la seua col·lecció: Clotilde contemplant la Venus de Milo (Inv. 894) i María convalescent (Inv. 891).