Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

Joan Genovés

Joan Genovés

02.12.2022 - 16.04.2023
Fundació Bancaixa, València

La Fundació Bancaixa presenta una de les retrospectives més completa i important que s'ha realitzat fins a la data de l'artista valencià Joan Genovés amb una revisió de la seua obra al llarg de sis dècades des dels anys 60 fins a la seua defunció al maig de 2020. La mostra fa un recorregut cronològic que revela l'evolució en la producció artística de Genovés, marcada pel protagonisme de la figura humana, que ha reflectit en les seues obres de diferent manera i mitjançant la qual ha tractat temes com la vida i la mort, la guerra, les relacions o els comportaments socials.

Integrada per més de 70 obres, procedents de col·leccions particulars i de més de 25 institucions prestadores, l'exposició aprofundeix en un artista que sempre va estar compromés amb el seu temps i implicat en la realitat política i social del moment de la qual va deixar un valuós testimoniatge.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de l'obra El carrer (Inv. 1276), tècnica mixta sobre tela, realitzada per Genovés en 1969 i donada pel propi artista a l'Acadèmia de Sant Carles.