Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Inferno

Inferno

15.10.2021 a 23.01.2022
Scuderie del Quirinale, Roma (Itàlia)

Commemorativa del 700 aniversari de la mort de Dante Alighieri, Inferno és una exposició d'alt perfil internacional, potent, ambiciosa i espectacular, formada per més de 200 obres d'art procedents de més de 80 museus i col·leccions públiques i privades d'Itàlia, El Vaticà i Europa. Acollida com la primera gran exposició d'art dedicada a aquest tema, Inferno recull la presència en la iconografia i en el pensament del concepte d'infern i condemnació des de l'Edat mitjana fins als nostres dies. Acompanyats per la paraula de Dante, els visitants recorren en la mostra els llocs aterridors i les visions esquinçadores de l'Infern tal com han sigut representats per artistes de totes les èpoques: des d'esquemàtiques escenes medievals fins a sublims invencions renaixentistes i barroques, des de turmentades visions romàntiques fins a despietades interpretacions psicoanalítiques del segle XX, de la mà d'obres mestres d'artistes com Fra Angelico, Botticelli, El Bosch, Brueghel, Goya, Manet, Delacroix, Rodin, Cezanne, Von Stuck, Balla, Dix, Taslitzky, Richter i Kiefer.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec l'obra de Josep Benlliure Gil La barca de Caront (Inv. 805), oli sobre tela realitzat en 1896.