Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Hiperreal. L'art del trompe-l’oeil

Hiperreal. L'art del trompe-l’oeil

16.03.2022 - 22.05.2022
Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid

L'exposició Hiperreal proposa una revisió del gènere del trompe-l'oeil, això és, la pintura que enganya l'espectador fent passar el pintat per real a través de les lleis de l'òptica i de la perspectiva, a través d'un conjunt d'obres d'alta qualitat que posa en evidència els temes més representatius d'aquesta mena de pintura de cavallet.

L'arc cronològic abasta des del segle XV fins al XXI, amb períodes de notòria florida, com el Renaixement o el Barroc, per a decaure després del Romanticisme, però sense arribar a desaparéixer mai del temari artístic. Les obres es presenten ordenades per matèries i escenaris, independentment de la seua data d'execució, per a poder així ressaltar la continuïtat del gènere, que es prolonga fins als nostres dies.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec temporal de dues obres de la seua col·lecció: una pintura del mestre flamenc Daniel Seghers (1590-1661), Garlanda de flors emmarcant «L'Assumpció de la Mare de Déu» (Inv. 2005), realitzada cap a 1615-1620, i Trompe-l'oeil amb armes, pertrets de caça i rellotge (Inv. 19/2008), oli sobre tela de cap a 1690, del canonge, pintor i erudit denier Vicent Vitoria (1650-1709).