Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Goya, viatger i artista del Grand Tour

Goya, viatger i artista del Grand Tour

(Foto: Oliver Duch)

 

23.12.2021 - 03.04.2022
Museu de Saragossa

Dins dels actes en commemoració del 275 aniversari del naixement de Francisco de Goya, aquesta exposició organitzada pel Govern d'Aragó analitza el viatge que el pintor va emprendre a Itàlia entre la primavera de 1769 i mitjan de 1771, el principal destí del qual era Roma. Es tracta d'un període determinant en la seua formació que va enriquir notablement la manera en què es confrontava amb la realitat i sense el coneixement de la qual és molt complex comprendre el seu procés de maduració artística i intel·lectual.

Aquest projecte és el fruit d'anys d'investigació de Raquel Gallego -comissària de la mostra- gràcies als quals ha desentranyat la identitat d'alguns dels contactes de Goya, ha traçat relacions artístiques que expliquen les obres de la seua permanència a Itàlia i ha identificat noves fonts d'inspiració. A més, ens ajuda a interpretar obres pintades per l'artista una vegada de tornada a Espanya.

El públic podrà gaudir d'un total de 73 obres procedents d'institucions públiques, privades i col·leccions particulars d'Espanya, Alemanya, França, Itàlia i Suècia.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec del Retrat de Francisco Bayeu (Inv. 582), oli sobre tela realitzat per Goya en 1786.