Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Goya. La ribellione della ragione

Goya. La ribellione della ragione

(Foto: Renato Corpaci)

 

31.10.2023 - 03.03.2024
Palazzo Reale, Milà (Itàlia)

Goya. La rebel·lió de la raó és l'ambiciosa mostra del Palau Reial de Milà que presenta a Francisco de Goya (1746-1828) com un pioner que, després de guanyar-se l'admiració de la noblesa, es va embarcar en una lluita per la seua pròpia independència i va reivindicar la llibertat expressiva en el món de l'art.

El recorregut de l'exposició posa en relació l'evolució d'un pintor estimat per les elits que va passar a denunciar els horrors de la guerra, amb el context d'un segle turbulent en el qual Europa va abandonar l'Antic Règim i va donar la benvinguda a les idees de la Il·lustració.

La mostra, comissariada per Víctor Nieto Alcaide, catedràtic emèrit d'Història de l'Art en la Universitat Nacional d'Educació a Distància, reunix un conjunt de 70 obres procedents de col·leccions privades i d'institucions com la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, el Museu Nacional del Prado, el Museu de Belles Arts de València i el Thyssen-Bornemisza.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dues obres de Goya de la seua col·lecció: el retrat de Joaquina Candado (Inv. 583), oli sobre tela realitzat cap a 1802-1804 pel pintor aragonés, i el del gravador Rafael Esteve Vilella (Inv. 584), oli sobre tela de 1815.