Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Goya. Dibuixos. "Solo la voluntad me sobra"

Goya. Dibuixos. "Solo la voluntad me sobra"

20.11.2019 a 16.02.2020
Museu Nacional del Prado, Madrid

Aquesta exposició és el resultat dels treballs realitzats per a elaborar un nou Catàleg raonat dels dibuixos de Goya, fruit del conveni de col·laboració signat l'any 2014 per la Fundación Botín i el Museu del Prado. Des que es va publicar el catàleg de Gassier de 1973, la xifra de dibuixos ha patit modificacions i s'ha suscitat la necessitat d'elaborar un nou Catàleg raonat en el qual es puga posar al dia l'enorme patrimoni de coneixement que s'ha anat acumulant al llarg de quasi dos segles de bibliografia.

L'exposició reuneix més de tres-cents dels dibuixos de Goya, procedents de les pròpies col·leccions del Prado i de col·leccions públiques i privades de tot el món, i ofereix un recorregut cronològic per la seua obra, amb presència de dibuixos de tota la seua producció, des del Quadern italià als àlbums de Bordeus. A més, aporta una visió moderna de les idees que l'artista va abordar de forma recurrent durant la seua vida, i que posa de manifest la pervivència i actualitat del seu pensament.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat en aquesta exposició amb el préstec del seu Estudi d'Acadèmia (Inv. 589), dibuix realitzat per Francisco de Goya a les aules de l'Acadèmia de Sant Carles durant la seua estada a València en 1790.