Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Fra Angelico y los inicios del Renacimiento en Florencia

Fra Angelico y los inicios del Renacimiento en Florencia

28.05.2019 a 15.09.2019
Museu Nacional del Prado, Madrid

Aquesta exposició estudia els inicis del Renaixement florentí entorn de 1420 i 1430, amb especial atenció a la figura de Fra Angelico (Guido di Pietro Muguello, ca. 1395/1400 - 1455). Fra Angelico és un dels grans mestres del Renaixement, i va ser responsable dels primers grans assoliments artístics aconseguits a Florència en aquesta època, al costat dels pintors Massaccio, Masolino, Uccello i Filippo Lippi, els escultors Ghiberti, Donatello i Nanni di Banco, i l'arquitecte Brunelleschi.

El Museu de Belles arts de València ha cedit en préstec la predel·la del Retaule dels Sagraments o de Fra Bonifacio Ferrer (Inv. 246), obra mestra del gòtic internacional a Espanya realitzada pel pintor florentí Gherardo Starnina, documentat a València entre 1395 i 1401, que va rebre l'encàrrec d'aquest retaule del germà de sant Vicente Ferrer al seu ingrés en la cartoixa de Porta Coeli després d'haver enviduat. L'obra de Starnina ajuda a explicar els vincles italians amb l'Espanya de finals del segle XIV i principis del XV.