Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

Estranya devoció. De relíquies i reliquiaris

Estranya devoció. De relíquies i reliquiaris

08.05.2021 a 22.08.2021
Museu Nacional d'Escultura, Valladolid

Aquesta exposició és una invitació a conéixer, des d'una perspectiva multifocal, tot el que el fenomen de les relíquies va implicar en l'Edat Moderna i temps després. L'art que van crear, els viatges que van inspirar, els conflictes que van propiciar, en suma, la devoció que van suscitar.

Estranya devoció ha comptat amb la col·laboració de quasi quaranta institucions culturals i religioses que han contribuït amb el préstec d'obres que, en molts casos, mai abans havien abandonat els seus habituals llocs de culte, obres corresponents amb un important elenc de noms propis: Pedro Berruguete, Juan de Juni, Carducho, Francisco de Mora, Velázquez, Joan de Joanes, Gregorio Fernández, Alonso Cano o Juan de Borgoña, entre altres.

El Museu de Belles Arts de València col·labora en aquesta exposició amb el préstec de tres obres de la seua col·lecció: la taula bifaç amb la Verònica de la Mare de Déu i l'Anunciació (Inv. 406), de Gonçal Peris; L'Arbre de Jesé (Inv. 304), pintura sobre vitel·la realitzada cap a 1600 per Giovanni Battista Castello ‘il Genovese'; i El Beat Simón de Rojas, difunt, oli sobre tela de Velázquez (en depòsit en el Museu).