Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

El Greco. Els passos d’un geni

El Greco. Els passos d’un geni

24.02.2022 - 29.05.2022
Museu Goya Col·lecció Ibercaja, Saragossa

Aquesta exposició, la primera organitzada a Saragossa al voltant de Doménikos Theotokópoulos, el Greco, s'acosta als aspectes més cridaners de la producció grequiana, un pintor extraordinari i absolutament original, atenent qüestions com ara tècniques, colors, gèneres i temes, presentats a manera de "monòlegs", amb l'objectiu d'establir un discurs expositiu en harmonia amb l'habilitat narrativa excepcional de l'artista cretenc.

Al mateix temps, l'exposició incideix en la idea d'El Greco com a creador i precursor de l'escola espanyola de pintura, utilitzant els ‘diàlegs de l'art' per a donar la rèplica a altres artistes com Sánchez Coello, Ribera, Murillo, Velázquez, Goya o Picasso, en els quals es deixa veure la seua petjada tant en el cromàtic –l'ús del color negre-, com en determinats gèneres –el retrat, per exemple- i iconografies –especialment les composicions religioses-.

L'exposició reuneix més de quaranta obres de primer nivell, tant del Greco com dels artistes citats, procedents dels principals museus nacionals i d'altres prestigioses col·leccions, tant públiques com privades.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dues obres de la seua col·lecció: el Sant Joan Baptista (Inv. 499), oli sobre tela realitzada per El Greco cap a 1600-1605, i El Beat Simón de Rojas, difunt, oli sobre tela de Velázquez (en depòsit en el Museu).