Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

L'espill perdut. Jueus i conversos a l'Espanya medieval

L'espill perdut. Jueus i conversos a l'Espanya medieval

10.10.2023 - 14.01.2024
Museu Nacional del Prado, Madrid

La present exposició és la primera, tant pel número com per la representativitat de les obres seleccionades, que recupera un ‘espill medieval': el retrat dels jueus i els conversos concebut pels cristians a Espanya entre 1285 i 1492.

Organitzada pel Museu del Prado en col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, reunix un conjunt de 71 obres que analitza el paper de les imatges en les relacions entre cristians, jueus i conversos a l'Espanya medieval. El discurs visual il·lustra com les imatges van estimular els intercanvis entre cristians i jueus, però també com van contribuir decisivament a difondre el creixent antijudaisme que niava en la societat cristiana. Igualment, s'observa la seua utilització per a estimular la conversió dels jueus i per a justificar la sincera decisió dels nous cristians. Finalment, es destaca la creació d'imatges i escenografies en els primers temps de la Inquisició.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec la Predel·la amb escenes de la Passió de Crist (Inv. 2101 a 2108), obra de Joan Reixach realitzada cap a 1454 per a la cartoixa de Valldecrist.