Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

Devoció en la quotidianitat. La Mare de Déu dels Desemparats com a motiu artístic en la plàstica valenciana entre els segles XIX-XX

Devoció en la quotidianitat. La Mare de Déu dels Desemparats com a motiu artístic en la plàstica valenciana entre els segles XIX-XX

(Foto: A. Saiz)

 

10.05.2023 - 10.09.2023
Casa Museu Benlliure, València

Organitzada per l'Ajuntament de València amb motiu del primer Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats, aquesta exposició analitza l'ús de la iconografia mariana en l'art valencià, més enllà del seu valor devocional, durant el fructífer període que va transcórrer entre 1860 i 1943, i la seua vinculació amb els gèneres plàstics que vertebraven l'art del moment, com la pintura d'història, el costumisme o la pintura de paisatge.

La mostra presenta prop de cinquanta peces, moltes d'elles inèdites, procedents dels principals museus del nostre àmbit i nombrosos col·leccionistes privats.

El Museu de Belles Arts de València ha cedit en préstec dues obres de la seua col·lecció: El clavari (Inv. 2767), pintura de José Benavent Calatayud, i Valenciana davant l'espill (Inv. 9/2004), obra realitzada en 1918 per José Manaut Viglietti.