Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Caravaggio e Artemisia: la sfida di Giuditta. Violenza e seduzione nella pittura tra Cinquecento e Seicento

Caravaggio e Artemisia: la sfida di Giuditta. Violenza e seduzione nella pittura tra Cinquecento e Seicento

26.11.2021 a 27.03.2022
Gallerie Nazionali di Arte Antica - Palazzo Barberini, Roma

Exposició que celebra els cinquanta anys de l'adquisició per part de l'Estat italià i els setanta anys del descobriment de la cèlebre pintura de Caravaggio Judit i Holofernes, conservada en el Palazzo Barberini de Roma.

Amb tal motiu, vint-i-nou obres mestres de museus de tot el món, incloent l'extraordinària Judit i Holofernes d'Artemísia Gentileschi del Museu de Capodimonte a Nàpols, documenten la sorprenent novetat de la revolució caravaggesca en la pintura coetània al mestre del tenebrisme.

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de la pintura Judit amb el cap d'Holofernes (Inv. 1772), obra de les últimes dècades del segle XVI de Bartholomeus Spranger (1546-1611), pintor manierista que va treballar en les corts de Maximilià II a Viena i de Rodolf II a Praga.