Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Boldini i la pintura espanyola a la fi del segle XIX. L'esperit d'una època

Boldini i la pintura espanyola a la fi del segle XIX. L'esperit d'una època

Boldini. Fundación Mapfre. 2019

19.09.2019 a 12.01.2020
Sala Fundación MAPFRE, Madrid

Giovanni Boldini és un dels retratistes italians més importants del canvi de segle. Instal·lat a París des de 1871, va ser conegut com un dels primers pintors de Montmartre. Influït a partir de la seua arribada a la capital francesa per l'obra de Meissioner i Fortuny, Boldini manté un estil únic al llarg de tota la seua vida basat en la intuïció de l'instant i el moviment.

Aquesta exposició s'endinsa, per primera vegada, en la pintura de Boldini en diàleg amb la d'altres pintors espanyols que van formar part dels cercles parisencs de la Belle Époque, com Raimundo de Madrazo, Joaquín Sorolla, Rogelio de Egusquiza, Martín Rico o Francesc Masriera.

El Museu de Belles arts de València ha col·laborat amb el préstec de l'obra Bacant en repòs (Inv. 908), oli sobre tela realitzat per Joaquín Sorolla en 1887.