Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Art i transformacions socials a Espanya (1885-1910)

Art i transformacions socials a Espanya (1885-1910)

(Foto: Museu Nacional del Prado)

 

21.05.2024 - 22.09.2024
Museu Nacional del Prado, Madrid

Durant els últims anys del segle XIX van tindre lloc a Espanya importants transformacions socials, en un període convuls que veu les primeres reivindicacions obreres de gran importància i suposa la pèrdua definitiva de les colònies d'Ultramar. En les seues diverses manifestacions, l'evolució de l'art permet advertir la incorporació de nous assumptes i d'un tractament estilístic diferent. La pintura va proporcionar un contingut sistemàtic a temes que, per primera vegada, afectaven la realitat de totes les classes socials. El triomf de l'estil naturalista, en relació i competència amb el de la fotografia, va donar sentit a la plasmació d'assumptes quotidians tractats amb veracitat objectiva, de mode paral·lel a la novel·la naturalista.

Esta exposició, comissariada per Javier Barón, cap de Conservació de l'Àrea de Pintura del Segle XIX del Museu Nacional del Prado, permet al públic conéixer, per primera vegada, la implicació de l'art en els processos de transformació de la societat espanyola d'aquell període. A través de nous temes l'art elabora la realitat social del seu moment, tria i presenta aspectes significatius molts dels quals no havien sigut abordats fins al moment

El Museu de Belles Arts de València ha col·laborat amb el préstec de l'obra Després de la refrega (Inv. 1267), oli sobre tela realitzat en 1904 per Antonio Fillol Granell.