Visualització de contingut web

El Museu viatja

El Museu de Belles Arts de València rep nombroses peticions de préstec d'obres per a exposicions temporals. Amb la participació de les nostres obres en exposicions en tot el món donem a conéixer el patrimoni valencià i el fem més accessible, a més d'enriquir el coneixement de la col·lecció permanent del Museu.

« Ves enrere

Antes del Arte - cinquanta anys després

Antes del Arte - cinquanta anys després

22.02.2019 a 09.06.2019
Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Sala Martínez Guerricabeitia), València

Antes del Arte va ser un grup d'artistes format a València, a la fi de la dècada dels seixanta del passat segle, la trajectòria del qual gaudeix de singular importància en el decurs que ha seguit l'art contemporani espanyol. Format per un conjunt reduït d'artistes plàstics (Joaquín Michavila, Eduardo Sanz, Eusebio Sempere, Francisco Sobrino, Ramón de Soto, Jorge Teixidor i José María Yturralde) i músics (Tomás Marco i Francisco Llácer), inspirats programàticament pel crític Vicente Aguilera i Cerni, el grup va articular una consistent proposta de caire gestàltic integradora de disciplines. Amb ella es va aconseguir un grau de contextualització notable dins del panorama artístic europeu, especialment l'italià.

L'exposició constitueix una mirada retrospectiva sobre la curta, encara que tremendament intensa, marxa d'aquest col·lectiu artístic en un temps d'especial transcendència històrica, com és el que envolta l'any1968. Fonamentalment, es reuneix una part considerable de les obres que van integrar les tres principals mostres del grup (Col·legi d'Arquitectes, València, 1968; Galeria Eurocasa, Madrid, 1968; i Galeria As, Barcelona, 1969).

El Museu de Belles arts de València ha cedit en préstec l'obra Quadrants (Inv. 1238), oli sobre tela realitzat en 1967 per Joaquín Michavila, i Quatre plans de simetria de l'hexaedre (Inv. 1858), escultura en metacrilat feta per Jorge Teixidor en 1968.