Comunicació

« Ves enrere

Programació cultural 2021

Programació cultural 2021

Programació cultural 2021

València (08.01.2021). El Museu de Belles Arts de València ha presentat la seua programació d'activitats per al primer trimestre de 2021, activitats setmanals per a tots els públics que complementen les visites a la col·lecció permanent d'art i a les exposicions temporals. Al desembre el Museu va anunciar el seu programa d'exposicions temporals i ara es presenta una completa agenda cultural. Es compleix, d'aquesta manera, l'objectiu de programació minuciosa, claredat i transparència que es va proposar el nou director de la institució en prendre possessió del càrrec.
 
El calendari presentat destina un dia a la setmana per a desenvolupar activitats que contemplen cinema, dansa, música, formació, conferències i tallers infantils. L'accés és lliure fins a completar l'aforament, prèvia recollida de les entrades gratuïtes, que es podran retirar 30 minuts abans de l'inici de cada sessió en el mostrador d'entrada del Museu (s'entregarà 1 entrada per persona).
 
El dimarts és el dia del cinema en el Museu, que oferirà cicles temàtics de duració trimestral donant al públic la possibilitat no sols de visionar formidables creacions de la història del cinema, sinó de comentar-les i debatre els seus continguts amb professors especialistes en la matèria. Durant el primer trimestre es projectaran pel·lícules dins del cicle ‘Llums i ombres de la femme fatale'. 
 
El dimecres es destina a les arts escèniques. Dansa contemporània, flamenc i música pop conviuran en perfecta harmonia a les sales de la col·lecció permanent i al Pati de l'Ambaixador Vich. Tots els gèneres tindran cabuda a les sales del Museu en una primavera que promet omplir les seues sales amb tanta música com quadres.
 
En les vesprades dels dijous es concentraran les conferències d'experts de reconegut prestigi sobre diferents temes relacionats amb les exposicions temporals, el col·leccionisme, el món dels museus i molts altres continguts científics.
 
Els divendres de formació desenvoluparan cursos organitzats per l'Associació d'Amics del Museu de Belles Arts de València que aquest primer trimestre estarà dedicat a ‘Els Etruscs'. Amb un plantejament divulgatiu, s'acostaran al gran públic nocions fonamentals de la Història de l'Art que, començant amb aquest cicle, abordaran els períodes més rellevants de la història de la humanitat.
 
Els diumenges al matí el públic infantil podrà gaudir d'espectacles de titelles al Pati de l'Ambaixador Vich.
El director del Museu, Pablo González Tornel, que ha estat acompanyat en la presentació pels tècnics Ramon Martínez Miñana i Estrella Rodríguez Roncero, ha indicat que aquesta programació és fruit de l'intens treball que ha desenvolupat el seu equip durant els últims mesos. "L'objectiu de la nova direcció és oferir a la societat una completa programació cultural que acoste el Museu de Belles Arts de València a sectors del públic que s'han sentit tradicionalment allunyats de la institució", ha manifestat.
 
"La música, el cinema, la dansa o el teatre es proposen, en aquesta nova fase del Museu, com a complement indispensable de la riquíssima col·lecció permanent i d'un atractiu programa d'exposicions per a ajudar al fet que la institució complisca amb la seua labor social d'integrar a tots i totes", ha afirmat Pablo González Tornel.
 
 
IMPORTANT: Depenent de la situació epidemiològica i de les normes que establisquen les autoritats sanitàries per la COVID-19, aquesta programació pot patir canvis i/o modificacions.