Comunicació

« Ves enrere

Pablo González Tornel, Comissionat de l'Any Sorolla

Pablo González Tornel, Comissionat de l'Any Sorolla

Pablo González Tornel, Comissionat de l'Any Sorolla

València (22.02.2023). La Generalitat Valenciana ha nomenat Pablo González Tornel, director del Museu de Belles Arts de València, Comissionat de l'Any Joaquín Sorolla i comissari del centenari, amb la finalitat de dirigir la programació i el desenvolupament de les accions i activitats commemoratives de l'efemèrides.
 
Així mateix, són comissionades adjuntes, Mª Inmaculada Rodríguez Moya, professora de la Universitat Jaume I i doctora en Història de l'Art; Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat, doctora en Història de l'Art i professora de la Universitat de València; Pilar Tébar Martínez, directora cultural de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i doctora en Història de l'Art; i Mª Salomé Cuesta Valera, vicerectora d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat, doctora en Belles Arts i professora de la Universitat Politècnica de València.

El Consell va aprovar el passat 24 de gener el Decret 3/2023 que declarava 2023 com a 'Any Joaquín Sorolla', en commemoració del centenari de la mort del pintor valencià, i amb l'objectiu que la societat puga aprofundir en el coneixement del seu llegat. A més, el Govern valencià donava el vistiplau a la creació de la Comissió Commemorativa per al desenvolupament dels actes que se celebren i que queda adscrita a la Presidència de la Generalitat a través de la Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional.