Cinema

« Ves enrere

Programació cultural 2021

Programació cultural 2021

Programació cultural 2021

València (23.09.2021). Després del descans de l'estiu, el Museu de Belles Arts de València inicia de nou la seua programació cultural, que durant l'últim trimestre de l'any tornarà a omplir les vesprades del Museu amb cinema, conferències, música i dansa. Els matins dels diumenges es reserven per als espectacles infantils.

Els dimarts de cinema en aquesta ocasió estaran dedicats a ‘La masculinitat felina. Homes fatals al cinema', un cicle que, d'alguna forma, reprén o contesta el primer amb el qual es va iniciar l'any. Quan es traça un paral·lelisme entre l'arquetip de la dona fatal i el seu equivalent masculí, aquest sol anar associat a la figura de Don Juan. No obstant això, proposem pensar la figura de l'home fatal al marge del famós, inesgotable seductor i clàssic Don Juan des d'una sèrie de pel·lícules amb protagonistes masculins amb manca d'escrúpols a l'hora d'aconseguir els seus objectius.

Els dimecres s'ocuparan amb música de diferents estils (flamenc, clàssica, pop), a més de la dansa.

Entre els conferenciants del dijous, en aquesta última temporada les sessions s'iniciaran amb Miguel Zugaza, director del Museu de Belles Arts de Bilbao, i comptarà de nou amb destacats noms com els de Benito Navarrete (Universitat d'Alcalá), Yolanda Gil (Universitat de València), i Miguel Falomir, director del Museu Nacional del Prado.

Els cursos de formació organitzats per l'Associació d'Amics del Museu aquest trimestre estaran dedicats als ‘Grans mestres de la pintura valenciana' (els dimecres, a les 11.00 hores) i a la ‘Iconografia i iconologia' (els divendres, a les 11.00 hores), i en els matins dels diumenges repetirà Titelles ‘La Matallina' per la seua gran acceptació pel públic infantil.

Com és habitual, el cicle de cinema comença a les 17.00 hores, les activitats d'arts escèniques i les conferències acadèmiques a les 18.00 hores, i els diumenges infantils a les 11 hores.

Accés lliure fins a completar l'aforament. La inscripció prèvia estarà oberta des de les 10 h. del dia anterior a cada activitat, cridant al telèfon 96 387 03 00 (màxim 2 localitats per persona).

Es prega:
  • Mantindre la distància de seguretat en l'accés i eixida
  • Acudir amb la suficient antelació per a garantir un trànsit ordenat
  • Cedir l'accés preferent a públic discapacitat i amb necessitats especials
  • Ocupar la butaca assignada en l'entrada per mantenir la distància de seguretat entre els assistents
  • Una vegada iniciada l'activitat, si abandoneu la sala no podreu tornar a entrar-hi
Es recorda:
  • És obligatori l'ús de màscara (sense vàlvula) en tot el recinte del Museu 

 

IMPORTANT: Depenent de la situació epidemiològica i de les normes que establisquen les autoritats sanitàries per la COVID-19, aquesta programació pot patir canvis i/o modificacions.