Visualització de contingut web

2023 Any Sorolla

2023 Any Sorolla

Joaquín Sorolla Bastida (València, 27 de febrer de 1863 - Cercedilla, 10 d'agost de 1923) és el pintor valencià més reconegut de tots els temps. La seua immensa producció és coneguda i reconeguda en tot el món i els seus quadres pengen a les sales dels principals museus. La seua enorme qualitat tècnica i el seu personal estil són fàcilment recognoscibles i les imatges que va crear formen part de la cultura visual universal.

Sorolla ha sigut, sens dubte, un dels valencians més universals. El pintor va ser part d'un moment excepcional de la cultura valenciana de finals del segle XIX i principis del XX en el qual van despuntar també Vicente Blasco Ibáñez, Ignacio Pinazo o Mariano Benlliure. La seua figura forma part de la identitat de València i ha contribuït, com a pocs, al coneixement d'aquesta terra més que la de ningú. Per tant, és imprescindible declarar 2023, centenari de la seua mort, Any Joaquín Sorolla, i dotar aquesta efemèride d'un contingut que aprofundisca en el coneixement de la trajectòria i obra del pintor i difonga el seu geni creador.

Per tot això, el President de la Generalitat, en virtut de les competències de direcció i coordinació de l'acció del Consell que li corresponen, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del 20 de gener de 2023, ha declarat l'any 2023 com a Any Joaquín Sorolla, en commemoració del centenari de la mort del pintor Joaquín Sorolla Bastida.

Comité Artístic de l'Any Joaquín Sorolla

Comissionat
Pablo González Tornel (Director del Museu de Belles Arts de València)

Comissionades adjuntes
Inmaculada Rodríguez Moya (Universitat Jaume I)

Ester Alba Pagán (Universitat de València)

Pilar Tébar Martínez (Instituto Alicantino de Cultura Juan Gil-Albert)

Salomé Cuesta Valera (Universitat Politècnica de València)

Secretari
Jorge Alarte Gorbe (Director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional de la Generalitat Valenciana)

 

Secretaria Any Sorolla 
Museu de Belles Arts de València 
C/ Sant Pius V,  9 
46010 VALÈNCIA 
 
T. 96 387 03 17 anysorolla@gva.es