Exposicions actuals

« Ves enrere

Col·lecció Masaveu. Sorolla

Col·lecció Masaveu. Sorolla

Col·lecció Masaveu. Sorolla

L'exposició Col·lecció Masaveu. Sorolla presenta, l'any de commemoració del centenari de la mort de Joaquín Sorolla (València, 27 de febrer de 1863 - Cercedilla, 10 d'agost de 1923) i a la ciutat que el va veure nàixer, mig centenar de peces extraordinàries, moltes d'elles obres mestres, pertanyents a una de les col·leccions privades més importants d'Espanya.

La Col·lecció Masaveu, propietat de Corporación Masaveu i gestionada per la Fundación María Cristina Masaveu des de 2013, posseeix un important número d'obres de Sorolla, que destaquen tant per la quantitat com per la qualitat d'aquestes. Totes van ser adquirides per Pedro Masaveu Peterson (1938-1993), un dels principals impulsors d'aquest ric fons. De fet, Col·lecció Masaveu és la col·lecció privada amb major número de peces de l'artista valencià, i la tercera en volum i importància a nivell mundial, tan sols superada per la d'altres dues institucions públiques: el Museu Sorolla, a Madrid, i la Hispanic Society of America, a Nova York.

Aquesta exposició, promoguda per la Fundació i coorganitzada juntament amb el Museu de Belles Arts de València, presenta 46 obres de Joaquín Sorolla que van ser realitzades entre 1882, quan encara era un jove de 19 anys en plena etapa de formació, i 1917, tres anys abans del final de la seua carrera com a pintor a conseqüència d'un vessament cerebral. És una selecció conformada per obres de temàtiques i procedència diverses, que permeten comprendre la seua evolució pictòrica, i entendre les claus i aportacions del seu art a través dels diferents gèneres que va practicar.

En aquest elenc, jalonat d'obres mestres, s'aprecia a més un especial interés pels assumptes relacionats amb el treball en la mar o les escenes de bany, tan freqüents en la producció de Sorolla.

EXPOSICIÓ
29 juny - 1 octubre 2023 (PRORROGADA FINS AL 15 OCTUBRE 2023)
Sala Joanes d'exposicions temporals

Comissariat institucional: Fundación María Cristina Masaveu Peterson

Organitzada per: Fundación María Cristina Masaveu Peterson i Museu de Belles Arts de València

 

Horari de visites guiades (a partir de l'1 de juliol):

Dimarts i dijous: 17:30 h.

Dissabtes i diumenges: 11:30 h. i 17:30 h.

Les visites en grup podran realitzar-se fins a un màxim de 15 persones.

RESERVES DE VISITES GUIADES: es realitzaran a través del mail visitasorolla@gmail.com

 

Taller didàctic 'Col·lecció Masaveu. Sorolla'

El Museu de Belles Arts de València t'ofereix l'oportunitat de gaudir en família d'un pintor tan singular com Joaquín Sorolla. Podràs submergir-te en el seu món interpretant la seua manera de representar la mar i els retrats.

El taller, que va dirigit a participants de 5 a 12 anys (sempre acompanyats d'un adult), es realitzarà d'11:30 h. a 13:30 h. els dies 10, 17 i 24 de setembre, i 1 d'octubre.

AFORAMENT COMPLET EN TOTES LES SESSIONS DEL TALLER

Per a fer la reserva, escriu un mail a monica@icaedro.com indicant el nom i edat dels participants i els seus acompanyants, així com la data del taller al qual vols acudir, i espera rebre confirmació.

+ INFO > punxa ací