activitats especials

Dia Internacional dels Museus 2020

Dia Internacional dels Museus 2020

Dia Internacional dels Museus 2020

RECREACIÓ EN AÏLLAMENT

UN PROJECTE DE PINTURA COL·LABORATIVA EN EL MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA PER A CELEBRAR ON LINE EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2020

Pinta un quadrat de l'obra del Museu de Belles arts de València L'Oïda de Miguel March en un projecte d'art col·laboratiu en línia de l'artista Tina McCallan. L'artista ha dividit aquesta pintura en 110 quadrats i la recrearem d'una manera col·lectiva i virtual.

Des del dilluns 18 maig fins a l'1 de juny de 2020.

APUNTA'T ACÍ

SIGN UP HERE

 

 

 

CONCEPTE

Tina McCallan convida 110 persones a recrear L'Oïda de MiQuel March (1633-1670).

S'enviarà per correu electrònic als participants un quadrat per a pintar a casa, connectant a les persones a nivell mundial a través de la creativitat i trencant la sensació d'aïllament.

INSPIRACIÓ

El projecte està inspirat en els tallers de pintura del segle XV, on els artistes tenien assistents que pintaven diferents parts de la imatge. McCallan convida al públic a convertir-se no sols en espectadors, sinó també en artistes.

PROCÉS

Cada participant s'inscriurà en el projecte a través de l'enllaç web de dalt. Una vegada realitzada la inscripció, se'ls enviarà un quadrat de l'obra per a pintar-lo junt amb les instruccions sobre com enviar-lo una vegada acabat.

El quadrat pintat haurà de tindre unes dimensions de 10 x 8 cm i es pot realitzar amb qualsevol tècnica o material.

Posteriorment, els participants han de fer una foto del seu quadrat acabat i una selfie opcional amb el mateix i pujar-les a l'enllaç web que figura en el formulari enviat per correu electrònic.

La pintura es reconstruirà quadrat a quadrat i la imatge final es mostrarà en el lloc web de Tina www.tinamccallan.com i en el del Museu de Belles Arts de València museobellasartesvalencia.gva.es

Cada participant rebrà la imatge de la pintura acabada i un lloc a la història de la recreació!

QUI POT PARTICIPAR?

Per a aquesta versió, pot participar qualsevol persona major de 10 anys i no es necessita experiència.
Encara que l'objectiu és copiar cada quadre acostant-se el màxim posible a l'original, la pintura acabada serà una enlluernadora mescla d'estils i habilitats.

PER QUÈ AQUESTA PINTURA?

Miquel March va ser un pintor valencià que va viure entre 1633 i 1670. Aquesta pintura, titulada L'Oïda, és una representació d'un dels sentits. En aquest temps de quarantena, els nostres sentits s'han intensificat a causa de la falta d'estimulació. Escoltar música ens proporciona plaer i ens ha permès escapar d'aquests moments difícils. També els sons dels ocells són ara més audibles a les ciutats..