Tallers

« Retour

Taller: Museu a la butxaca

Taller: Museu a la butxaca

Taller: Museu a la butxaca

El taller parteix del concepte de museu. Els més menuts descobriran a través del joc i el misteri com és un museu.
Les activitats giren al voltant del concepte de caixa màgica, de sorpreses i baül dels records. És com un maletí transformable que, per art de màgia, configura un entorn espacial acollidor, un xicotet teló de teatre ambulant que invita a un posterior passeig pel museu amb expectació i curiositat. Les activitats dialoguen amb el Museu, absorbeixen el seu ambient, arrepleguen les seues històries, les incorpora al maletí de viatge del taller i es guarden en la memòria.

Parts i activitats en què està organitzat el taller:

L'espai del museu i el viatge. Per a viatjar a l'interior del Museu entrarem en un dels seus quadres. Igual que Alícia traspassa el món de l'espill i descobreix què hi ha darrere de la seua aparença, en endinsar-nos en un quadre descobrim que ja no sols contemplem estos des de fora, sinó que podem participar de les seues històries i de les seues afinitats o amistats. Com? Els quadres ens contaran que els seus vincles familiars és ser una col·lecció, és més, ens diran que els han col·leccionat per la seua antiguitat, la seua importància artística i per les interessants històries que conten.

La col·lecció. Juguem a col·leccionar i ordenar? Per què els quadres del Museu estan exposats en un orde? Es podrien ordenar d'una altra manera? Com els ordenem? Per grandària, colors, format, tema, època, ...?

Els quadres conten històries. Veig, veig. Què veus? Moltes coses: una casa, una família, un paisatge al fons, … Què passa en el quadre? Què fan les persones que estan representades? Estes i moltes altres preguntes volen pel nostre cap, n'hi ha prou amb imaginar respostes i estarem un poc més dins del quadre al compartir els seus misteris.

Qui és qui? Els retrats del Museu estan tristos després de tants i tants anys sense moure's i sense prendre el sol. Per què no els invitem que es disfressen amb un poc de color en els seus bigots, cabell, celles, barret i vestits?

Com podem contar les mateixes històries d'una altra forma? Tots els que estaven en el quadre s'han anat a fer una volta. Ara hem de substituir-los. Com ens posem? En que posa? I sobretot: Què ens posem? El baül màgic del taller s'obrirà perquè imaginem la solució.

 

Per a grups escolars de 4 a 7 anys.

Més informació
T. 96 387 03 19