Exposicions pasades

« Ves enrere

Hui toca el Prado

Hui toca el Prado

Hui toca el Prado

Després de la seua celebració en 2015 al Museu del Prado i el seu pas per Mallorca, Girona, Donostia i Vigo, l'exposició "Hui toca el Prado" arriba al Museu de Belles Arts de València, fins al 3 de setembre, per a fer accessible a persones amb algun tipus de discapacitat visual una selecció d'obres representatives de la seua col·lecció.

El Museu del Prado i el Museu de Belles Arts de València, amb el patrocini de la Fundación AXA i la col·laboració de la Fundació ONCE, presenten esta iniciativa a través d'imatges en relleu d'obres del Prado, entre les que es troben La farga de Vulcà i El para-sol, perquè puguen ser recorregudes i tocades amb les mans.

Amb motiu de la celebració d'esta exposició, s'ha realitzat també una reproducció d'una de les obres més emblemàtiques del Museu de Belles Arts de València: Salvador Eucarístic, de Joan de Joanes.

Es tracta de la primera iniciativa del Museu del Prado accessible a persones amb discapacitat visual a través de l'exposició de sis imatges en relleu corresponents a diferents gèneres i estils artístics que reflectixen la riquesa de les seues col·leccions.

La pintura religiosa, la mitologia, l'escena costumista, el retrat i la natura morta són els gèneres que s'acosten per primera vegada en el Prado i en el Museu de Belles Arts de València a persones cegues o amb resta de visió a través de la reproducció en relleu d'obres com Noli me tangere de Correggio, La farga de Vulcà de Velázquez, El para-sol de Goya, La Gioconda del Taller de Leonardo da Vinci, El cavaller de la mà al pit del Greco i Bodegó amb carxofes, flors i recipients de vidre de Van der Hamen, estes tres últimes reproduïdes a grandària real. A estes imatges s'unix, en esta ocasió, la reproducció del Salvador Eucarístic, de Joan de Joanes, una de les obres més emblemàtiques del Museu de Belles Arts de València.

Desenvolupat amb la col·laboració de professionals amb discapacitat visual, este projecte compta amb material addicional com a panells i cartel·les en braille, audioguies de suport que proporcionen les indicacions necessàries per a fer el recorregut tàctil de les peces exposades i ulleres opaques -que impedixen la visió- per a facilitar esta experiència sensorial a tot tipus de públic.

La reproducció en relleu d'estes obres, desenvolupada a partir de fotografies en alta resolució a les quals es conferixen textures i volums de fins a 9 mil·límetres, s'ha realitzat amb la tècnica Didú dels Estudis Durero.


Organitzada per:

                        


Patrocinada per:                                                           Amb la col·laboració de:

                                       

 

9 juny 2017
12:00 h.: Presentació i inauguració
18:30 h.: Conferència inaugural a càrrec del comissari de l'exposició, Fernando Pérez Suescun

Dates: 9 juny - 3 setembre  2017
Lloc: Vestíbul principal del Museu
Comissari: Fernando Pérez Suescun (Cap de Continguts Didàctics de l'Àrea d'Educació del Museu Nacional del Prado)