Editor de continguts

Ves a la pàgina principal

VESTITS PER A POSAR Retrats de Sorolla i indumentària contemporània

VESTITS PER A POSAR Retrats de Sorolla i indumentària contemporània

VESTITS PER A POSAR Retrats de Sorolla i indumentària contemporània

Vestits per a posar. Retrats de Sorolla i indumentària contemporània vol acostar l'espectador del segle XXI a la societat del canvi de segle XIX-XX des d'una de les seues produccions culturals més atractives: el trage. La indumentària de l'època ens causa hui especial fascinació, ja que encara considerem com a propis els objectes i trages dels nostres iaios i per tant empremtes de la nostra història.

La pintura, i molt especialment el retrat de l'època, és una ferramenta excel·lent per a revisar, com si d'un àlbum de fotos familiar es tractara, la roba d'aquells temps, acostant-nos a la societat del moment, almenys al puixant grup que podia permetre's encarregar retrats a un pintor de fama internacional, com ho va ser Joaquim Sorolla Bastida.

En esta exposició les pintures prenen forma en una selecció de trages de la col·lecció de Victoria Liceras, reconeguda investigadora de la moda, disposats en composicions semblants a les pintades per Sorolla.

Hi destaquen algunes de les millors obres que exposa permanentment el Museu de Belles Arts de València a la seua Sala Sorolla: en primer lloc, retrats com els de María Clotilde SorollaCarlos Urcola amb la seua filla Eulalia o Lucrecia Arana. Junt amb estos, altres obres en què l'esplendor del trage regional i el del segle dihuit és el protagonista: Gropa valencianaEsbós de cartell per al diari «El Pueblo» o Figures de casaques jugant en un jardí.

La mostra continua al Centre del Carme, on s'exhibixen temporalment, des del 25 de setembre, sengles muntatges a partir del Retrat de l'advocat Silverio de la Torre i Retrat de dona, a la Sala de la Institució Joaquim Sorolla d'Investigació i Estudis.

 
 

Dates: 24 setembre 2014 - 25 gener 2015
Lloc: Sala Sorolla (col·lecció permanent)
Comissàries: Victoria Liceras Ferreres (investigadora de la moda) i Isabel Justo (Institució Joaquim Sorolla d'Investigació i Estudis)
Produïda per: Museu de Belles Arts de València